• Školské akcie

      • Maják pre dopravu
        • Maják pre dopravu

        • 20.11.2023 00:57
        • Dňa 15. novembra 2023 sa konala prestížna súťaž Maják pre dopravu, ktorú organizovalo Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky. Táto udalosť bola nielen príležitosťou pre mladých nadšencov, aby predstavili svoje nápady, ale aj fórom pre zdieľanie myšlienok o udržateľnom cestovaní v rámci Slovenska.
        • Prezentácia návrhov prebehla v prostredí hotela Tatra v Bratislave, kde sa študenti s nadšením podelili o svoje vízie na tému "Cestuj udržateľne za krásami Slovenska." Spolužiaci a odborníci z oblasti dopravy a grafického dizajnu mali príležitosť obdivovať kreativitu a inovácie, ktoré tím predviedol. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 13 škôl, náš tím študentov sa umiestnil na skvelom 4. mieste.

          Toto umiestnenie svedčí o kvalite a originalite nami prezentovaného návrhu, ako aj o tímovej spolupráci. Odmenou za prácu študentov bol moment, keď prijali ocenenie Ministra dopravy Slovenskej republiky. Ich úsilie a kreativita boli odmenené poukážkou v hodnote 300€ na nákup elektroniky. Táto cena nie je len symbolickým ocenením, ale aj príležitosťou na investície do ďalšieho vzdelávania a projektov. Pre študentov bola súťaž Maják pre dopravu nielen príležitosťou súťažiť, ale aj cestou k osobnému a profesijnému obohateniu.

          Spojenie odboru prevádzka a ekonomika dopravy a grafik digitálnych médií vytvorilo priestor pre synergické spojenie technických a umeleckých perspektív na problematiku udržateľného cestovania. Ich prístup k tejto súťaži a výsledky, ktoré dosiahli, sú inšpiráciou pre ďalších študentov a ukazujú, že spolupráca medzi rôznymi odbormi môže viesť k novým a inovatívnym riešeniam. Celý tím a naša škola môžu byť hrdí na svoj výkon a prínos k diskusii o budúcnosti udržateľnej dopravy na Slovensku. Gratulujeme k úspechu a tešíme sa na ďalšie projekty a nápady.

          učiteľka odborných predmetov Ing. Iveta Sallaiová
          a majsterka OV Cyntia Urbaneková

        • Naspäť na zoznam článkov