• Školské akcie

        • AMFO 2020 obohatili víťazné fotografie grafikov zo Strednej odbornej školy dopravy a služieb v Nových Zámkoch

        • 14.05.2020 13:52
        • Stredná odborná škola dopravy a služieb, Jesenského 1 v Nových Zámkoch  dáva príležitosť žiakom všetkých odborov na prezentovanie sa formou súťaží na všetkých úrovniach
        • Aj vďaka tejto forme nadobúdania odborných zručností  sa  študijný odbor Grafik digitálnych médií teší veľkému záujmu o štúdium a tiež vysokej odbornosti svojich absolventov. Jednou  z možných prezenčných foriem grafikov  je aj najstaršia postupová fotografická súťaž na Slovensku AMFO. Prvý štart mala v roku 1973. Súťaž je rozdelená podľa veku na tri skupiny a je rozdelená do kategórií: čierno-biela, farebná, multimediálna prezentácia a kategória cykly a seriály. Hlavným cieľom je prezentácia autorov, a tiež seminár pre fotografov. Tento rok sa do regionálneho kola zapojili naši žiaci vo vekovej skupine autorov do 21 rokov v kategórii farebná fotografia.  Svoj talent vedený majstrami odborného výcviku nám predviedol žiak prvého ročníka Peter Švajda s fotografiou pod názvom Sviežosť a zabezpečil si tak postup do krajského kola AMFO 2020 . Čestné uznanie si v tejto kategórii odniesla opäť žiačka II. ročníka SOŠ dopravy a služieb v Nových Zámkoch Tímea Svetková s fotografiou Londýn.

          Našim úspešným víťazom a ich kreatívnym pedagógom srdečne blahoželáme!

          Výstava s prácami žiakov SOŠ dopravy a služieb v Nových Zámkoch bude podľa pokynov krízového štábu SR realizovaná v priestoroch Regionálneho osvetového strediska v Nových Zámkoch.

           

           

                                                                                                     Ing. Slávka Kollárová, ZRPV

        • Naspäť na zoznam článkov