• Školské akcie

      • Bronzová medaila z medzinárodnej súťažnej prehliadky za projekt malého elektromobilu M.L.E.C.
        • Bronzová medaila z medzinárodnej súťažnej prehliadky za projekt malého elektromobilu M.L.E.C.

        • 13.11.2023 15:10
        • V dňoch 8. a 9. novembra 2023 sa v Trenčíne, v priestoroch výstaviska Expo Center a. s. uskutočnilo podujatie Trenčiansky robotický deň. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Išlo o medzinárodnú súťažnú prehliadku, ktorá chcela ukázať žiakom základných a stredných škôl technicky nadaných tvorcov s vlastnými nápadmi a riešeniami a dať im priestor prezentovať svoje myšlienky pred očami budúcich potenciálnych zamestnávateľov zameraných na strojárstvo a automatizáciu. 
        • V tomto roku sa o priazeň poroty uchádzalo 149 robotických projektov zo štyroch krajín. Premiéru na tomto prestížnom podujatí mal aj tím z našej školy. Pod vedením Ing. Mariána Otrubu a Ing. Zuzany Rehákovej súťažili naši žiaci v kategórii FREEStyle >16. Porote zostavenej z pedagógov vysokých škôl, prezentovali svoj projekt malého elektromobilu - M.L.E.C.

              


          Základnú konštrukciu elektromobilu pripravili na odbornom výcviku žiaci I.D triedy odboru autoopravár mechanik. Pod vedením majstrov OV Bc. Petra Nochtu a Bc. Petra Trnku navrhli a skonštruovali bezpečnostnú brzdu, vyriešili pevnosť konštrukcie a presnosť riadenia pomocou guľového čapu. V školskom trojčlennom tíme študentov I.D triedy zastupoval Daniel Peltzner. Pohyb elektromobilu pomocou BLDC motorov, celú riadiacu elektroniku , vykonávací program a riadiacu aplikáciu zostavili pod dohľadom svojich učiteľov Chiara Baloghová a Veronika Pussová z triedy II.A  odboru autotronik.

          Je milým prekvapením, že tím našich žiakov dokázal poraziť tímy tradičných účastníkov tejto súťaže a v medzinárodnej konkurencii obsadil skvelé 3.miesto.


          Žiakom a ich pedagógom  ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a blahoželáme k dosiahnutému výsledku.

        • Naspäť na zoznam článkov