• Školské akcie

      • Záložka do knihy spája stredné školy
        • Záložka do knihy spája stredné školy

        • 09.11.2021 21:12
        • SOŠ DaS, Jesenského 1, Nové Zámky – zaradená  do celoslovenského výberu

           

          Tradične aj v tomto školskom roku Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlásila už 10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy pod názvom: ,,Záložka do knihy spája školy“.

        • Cieľom celoslovenského projektu je nadviazať kontakt medzi slovenskými strednými školami a podporiť čítanie prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému: Významné osobnosti slovenskej literatúry – Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia).

          V tomto školskom roku sa do projektu zapojilo 170 stredných škôl a 8495 žiakov.

          Počas celého októbra naši študenti spolu s vyučujúcimi slovenského jazyka a literatúry zhotovovali záložky pre partnerskú školu – Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú z Prešova. Študenti sa pri výrobe záložiek inšpirovali zažitým projektovým vyučovaním a prečítanými dielami nášho najznámejšieho slovenského literárneho velikána – Pavla Országha Hviezdoslava. Tento projekt na našej škole sa realizuje pod vedením Mgr. Viktórie Bednárikovej. Odborná garantka Rozália Cenigová  zaradila náš projekt  ,,Záložka do knihy spája slovenské školy“ do celoslovenského výberu, aby sa naším skvelým prístupom inšpirovali aj iní.

                                                                                                                                                                                    PK SJL

             

        • Naspäť na zoznam článkov