• Školské akcie

      • Tešíme sa z talentu a úspechu našich grafikov - výtvarná súťaž Bohúňova paleta 2022
        • Tešíme sa z talentu a úspechu našich grafikov - výtvarná súťaž Bohúňova paleta 2022

        • 15.02.2023 12:02
        • Naši študenti sa zúčastnili XXV. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže Bohúňova paleta 2022.  Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva SR, organizátorom Základná umelecká škola P. M. Bohúňa v Dolnom Kubíne v spolupráci s Mestským domom kultúry v Bielsko-Bialej, Poľsko. 
           
        • ZUŠ  Petra Michala Bohúňa pod záštitou Ministerstva školstva SR v spolupráci s Mestským domom kultúry v Bielsko – Bialej v Poľsku každoročne organizuje medzinárodnú výtvarnú súťaž BOHÚŇOVA PALETA.

          Riaditeľkou súťaže je Mgr. Anna Gajdošíková, predsedom poroty Prof. Ján Kudlička, akad. maliar, členmi poroty dú Doc. Pavol Rusko, akad. maliar PaedDr. Marta Bošelová, akad. maliarka Tomasz Gawor, grafik Art. plastyk Joanna Dadak. 

          Súťaže sa zúčastnilo 71 škôl, zo Slovenska, Poľska, Českej republiky a Číny s 1014 prácami a porota udelila 242 ocenení v zlatom, striebornom, bronzovom pásme a čestných uznaniach.

              

          Súťažná téma: Pohľady na svet cez umenie  (Umenie nám  odkrýva poznanie o svete a sebe samých spôsobom, ktorý mnohokrát nedokážeme pomenovať. Objavovanie tajov umenia je vhodným priestorom na to, aby v sebe mladí ľudia objavili nadšenie pre umenie a hľadali  odpovede na otázky o ľudskom bytí, aké dokáže priniesť len umelecká tvorba. Práce žiakov boli okrem tradičných techník – kresby, maľby, grafiky, kombinovanej techniky aj fotografiu,  počítačovú grafiku a priestorové práce.

                          

          Tešíme sa z talentu a úspechu našich žiakov.

          Klaudia Holotová – počítačová grafika

          Adam Kertész – počítačová grafika

           

          Srdečne našim žiakom gratulujeme

        • Naspäť na zoznam článkov